Unde se aflau bombele în momentul exploziilor din Bruxelles

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaВзрывы в Брюсселе, explozie
Взрывы в Брюсселе, explozie - Sputnik Moldova
Abonare
Exploziile care au avut loc în dimineaţa zilei de marţi la aeroportul şi în staţia de metrou din Bruxelles au luat viaţa a cel puţin 34 de persoane, alte 150 fiind rănite.

CHIŞINĂU, 23 mar — Sputnik. Cei trei terorişti responsabili de exploziile de la aeroportul Zaventem din Bruxelles îşi transportau bombele "în valize", transmit mass-media, făcând referire la informaţiile prezentate de autorităţile belgiene, scrie Sputnik France.

Teroriştii kamikadze "au ajuns cu taxiurile cu valizele lor, iar bombele se aflau în genţile acestora", a precizat Francis Vermeiren, primarul de Zaventem, citat de AFP.

"Ei şi-au pus valizele pe cărucioare pentru bagaje. Două bombe au explodat în sala pentru plecări. Al treilea bărbat şi-a pus, de asemenea, valiza pe un cărucior, însă probabil acesta s-a panicat, întrucât bomba sa nu a explodat", a adăugat Vermeiren.

O serie de explozii comise de terprişti kamikadze au avut loc în dimineaţa zilei de marţi la aeroportul capitalei belgiene Zaventem şi în staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles, la doar câteva sute de metri de instituţiile europene, care au provocat moartea a 34 de persoane şi rănirea a 150. Prim-ministrul Belgiei a calificat aceste atacuri ca atentate teroriste.

Fluxul de știri
0