Erdogan a prezis atentatele de la Bruxelles

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaВзрывы в Брюсселе. Explozie
Взрывы в Брюсселе. Explozie - Sputnik Moldova
Abonare
„Șerpii pe care ți-i pui în pat te pot mușca în orice moment", a spus președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în cadrul unui discurs din 18 martie, transmite AP.

CHIȘINĂU, 22 mar — Sputnik. La 18 martie, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a avertizat Europa de riscurile unor atacuri teroriste pe teritoriul ei, ca urmare a atentatelor din Ankara, transmite Sputnik France, cu referire la Associated Press.

„Nimic nu împiedică ca o bombă care a explodat la Ankara să explodeze și la Bruxelles sau în alt oraș european", a declarat președintele turc în cadrul discursului ținut la Canakkale cu ocazia celei de-a 101-a comemorări a bătăliei de la Gallipoli.

El a mai adăugat că „Șerpii pe care ți-i pui în pat te pot mușca în orice moment".

Брюссельский аэропорт, взрывы. - Sputnik Moldova
Explozii pe Aeroportul din Bruxelles

În centru capitalei turce, Ankara, a avut loc la 16 martie un atac terorist cu un automobil capcană, în apropierea Statului Major al armatei, atunci când în preajmă trecea un vehicul militar.

Atacul ar fi fost revendicat de "Statul Islamic". Este de menţionat şi faptul că acesta se aseamănă cu cel produs anterior, la 17 februarie curent, în același cartier, care avea ca țintă un autobuz ce transporta personalul militar și care a luat viața a 29 de persoane.

După atentat, forțele aeriene turce au atacat pozițiile Partidului Muncitoresc al Kurdistanului din nordul Irakului.

În această dimineață, au avut loc câteva explozii, la Aeroportul Zaventem din Bruxelles și în stația de metrou Maelbeek din apropierea cartierului european al capitalei belgiene, care au curmat viața a 34 de persoane.

Autoritățile au anunțat nivelul de alertă antiteroristă 4, maximal, în toată țara. Circulația tuturor mijloacelor de transport public a fost suspendată.

Fluxul de știri
0