Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nicolae Timofti condamnă atentatele teroriste de la Bruxelles

© twitter/Anna Ahronheim ‏Взрыв в Брюсселе
Взрыв в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Nicolae Timofti condamnă atentatele teroriste de la Bruxelles şi anunţă că asemenea evenimente vin să destabilizeze UE.

CHIŞINĂU, 22 mar – Sputnik. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, condamnă ferm atacurile teroriste care au avut loc în dimineața zilei de marţi pe Aeroportul Zaventem și la metroul din Bruxelles.

„Astfel de evenimente tragice vin să destabilizeze Uniunea Europeană și să creeze panică în această zonă. Tocmai din acest motiv statele Europei și întreaga lume trebuie să rămână unite și să consolideze forțele în lupta împotriva terorismului”, menționează șeful statului.

Președintele Moldovei a transmis condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața, în urma atentatelor și urează însănătoșire grabnică celor răniți.

În această dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional din Bruxelles au explodat două bombe, iar câteva minute mai târziu o explozie similară a fost înregistrată la staţia de metrou Malbec şi Piaţa Schuman, în apropiere de instituţiile europene. În urma exploziilor au fost înregistraţi mai mulţi răniţi şi morţi. Informaţiile cu privire la numărul celor decedaţi încă sunt incerte.

Fluxul de știri
0