Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vameşii vor fi filmaţi la locul de muncă

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
La Serviciul Vamal va fi introdus un instrument de monitorizare on-line al acţiunilor vameşilor la locul de muncă.

CHIŞINĂU, 21 mar – Sputnik. Angajaţii Serviciului Vamal vor fi monitorizaţi non-stop la locul de muncă prin intermediul camerelor de luat vederi. Acţiunile vameşilor din toate subdiviziunile teritoriale vor fi urmărite on-line, în scopul prevenirii abuzurilor și fărădelegilor. Anunţul a fost făcut de noul director general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

La 18 martie, Vitalie Vrabie a fost numit printr-un ordin al ministrului Finanţelor în funcţia de director general al Serviciului Vamal.

Vitalie Vrabie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii despre noul şef al Serviciului Vamal

Vrabie a declarat în cadrul unei şedinţe de lucru cu şefii celor şapte Birouri vamale şi ai Departamentelor venituri și control vamal că a reuşit, într-o perioadă scurtă de timp, să înţeleagă ce se întâmplă în cadrul Serviciului Vamal.

„Mi-am creat o imagine despre acele fărădelegi care sunt prezente în sistemul vamal. În continuare, nu voi admite fărădelegi, mită, corupţie şi contrabandă în sistemul vamal”, a declarat Vrabie.

Noul director le-a transmis tuturor angajaţilor un mesaj clar: „În Vama Republicii Moldova trebuie să fie doar angajaţi integri, profesionişti, cinstiţi şi oneşti, iar cei care nu se încadrează în aceste caracteristici nu se vor regăsi pe viitor în această instituţie”.

Directorul Serviciului Vamal a precizat că toate acţiunile ilegale ale angajaţilor necinstiţi stagnează dezvoltarea economică și aduce un prejudiciu considerabil bugetului statului.

„Serviciul Vamal al Republicii Moldova este o instituţie din sistemul organelor de drept şi de securitate a statului având misiunea de a asigura securitatea economică a ţării prin colectarea eficientă a taxelor şi impozitelor, combaterea fraudelor vamale, facilitarea comerţului internaţional şi protejarea societăţii, aplicând uniform şi imparţial legislaţia vamală”, a conchis noul director al Serviciului Vamal.

Fluxul de știri
0