Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine ar putea să ocupe fotoliul de şef al Cabinetului de Miniştri al Ucrainei

© Sputnik / Aleksei FurmanKyjev
Kyjev - Sputnik Moldova
Abonare
Docentul universităţii din Rusia „Şcoala Superioară de Economie", Andrei Suzdalţev, a explicat de ce ucrainenii îi au pe „foşti" atât de aproape de inimă, în contextul simpatiilor manifestate de cetăţenii ţării pentru potenţialii candidaţi la funcţia de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 18 mar — Sputnik. În fruntea clasamentului candidaţilor la funcţia de şef al Cabinetului de Miniştri se situează liderul partidului „Batikovşcina" Iulia Timoşenko, cea care fost anterior de două ori premier al Ucrainei, şi ex-preşedintele Georgiei, actualmente guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili.

Această situaţie este relevată de un studiu realizat de Institutul Internaţional de Sociologie de la Kiev.

Президент Украины Петр Порошенко и губернатор Одесской области Михаила Саакашвили приветствует местных жителей возле областной государственной администрации, в Одессе - Sputnik Moldova
Saakașvili face lumină: râvnește sau nu la fotoliul lui Iațeniuk

Aproape 13% dintre ucraineni ar vrea s-o vadă pe Timoşenko în fruntea Guvernului, iar Saakaşvili este susţinut de aproximativ 10 la sută dintre respondenţi.
Candidatura Nataliei Iaresko, propusă de preşedintele Petro Poroşenko, este aprobată de mai puţin de 6% dintre cetăţenii ucraineni. Pentru rămânerea în continuare a lui Arsenii Iaţeniuk în fruntea executivului s-au pronunţat doar 5,6 procente dintre cei intervievaţi.

Este de menţionat faptul că aproape fiecare al treilea dintre participanţii la sondaj nu ar vrea să vadă în funcţia de prim-ministru al ţării pe cineva dintre politicienii aflaţi actualmente la putere.

Fluxul de știri
0