Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Borislav Bereza: premierul Ucrainei Iațeniuk şi-a depus cererea de demisie

© Sputnik / Maxim Blinov / Accesați arhiva multimediaДосрочные выборы в Верховную раду Украины
Досрочные выборы в Верховную раду Украины - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit deputatului, documentul a fost semnat, iar în cel mai apropiat timp acesta va fi adus la cunoştinţa Radei Supreme.

CHIȘINĂU, 18 mar — Sputnik. Prim-ministrul Ucrainei, Arsenii Iațeniuk, a semnat cererea de demisie, informează vineri deputatul independent al parlamentului ucrainean, Borislav Bereza.

"O mică precizare. Sala de ședințe este acum în așteaptarea anunțul cu privire la demisia lui Iațeniuk. Cererea a fost scrisă", a scris parlamentarul pe pagina sa de Twitter.

Mikheil Saakashvili - Sputnik Moldova
Poroşenko va analiza posibilitatea numirii lui Saakaşvili în funcţia de premier

Eșuarea la 16 februarie a votului pentru demiterea Cabinetului de Miniştri condus de Arsenii Iațeniuk a provocat o criză politică în Ucraina — coaliția din Rada Supremă practic s-a dizolvat, majoritatea fracțiunilor insistă asupra demiterii guvernului Iațeniuk.

Deja de o lună, autoritățile încearcă să ajungă la o înțelegere privind ieșirea din criză, dar, totodată, se pronunță împotriva alegerilor parlamentare anticipate. Spicherul Radei, Vladimir Groisman, a declarat că parlamentarii ucraineni, după consultațiile care au loc de peste trei săptămâni, nu au găsit o rezolvare pentru ieșirea din criza politică instalată în țară.

Fluxul de știri
0