Un oraș din România are cea mai frumoasă bibliotecă din lume

© tuiasi.roBiblioteca din Iași
Biblioteca din Iași - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul unui sondaj realizat de site-ul boredpanda.com a fost desemnată cea mai frumoasă bibliotecă din lume și ea se află într-un oraș din România.

BUCUREȘTI, 18 mar — Sputnik. Biblioteca Universității Tehnice „Gheorghe Asachi" din Iași, România, a fost desemnată cea mai frumoasă bibliotecă din lume, în cadrul unui sondaj realizat de site-ul boredpanda.com, scrie portalul iasicasa.ro.

Peste 400 de mii de utilizatori au contribuit la realizarea acestui clasament, în topul căruia se mai află Biblioteca Națională din Praga (Cehia), Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin (Irlanda), Biblioteca Regală Portugheză de la Rio de Janeiro (Brazilia), Biblioteca Admont (Austria).

Biblioteca centrală a Institutului Politehnic "Gh. Asachi", a fost înființată în anul 1948, în sala bibliotecii din Palatul Universității, prin unirea bibliotecilor catedrelor de chimie organica, fizica, a laboratoarelor de specialitate cu Biblioteca Seminarului matematic, reunind un fond modest de 12.000 unități de bibliotecă, cărți și reviste, cu o singură sală de studiu cu 10 locuri existente în sala Seminarului matematic, potrivit tuiasi.ro.

În prezent, Biblioteca Universității Tehnice „Gheorghe Asachi" din Iași deține un fond total de documente de 962.528 volume.

Fluxul de știri
0