Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Galbur, înainte de întâlnirea cu Lavrov: trebuie să fim prieteni cu Rusia

© MAEIESerghei Lavrov şi Andrei Galbur
Serghei Lavrov şi Andrei Galbur - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul moldovean s-a pronunţat pentru apropierea de Moscova şi restabilirea relaţiilor comerciale.

CHIŞINĂU, 17 mar — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM, Andrei Galbur, a anunţat la un post de televiziune că viceministrul de Externe al Rusiei, Grigorii Carasin, va întreprinde în timpul apropiat o vizită în Republica Moldova.

Potrivit acestuia, vizita lui Carasin are drept scop discutarea relaţiilor economice dintre ţările noastre.

„În ceea ce ţine de embargou şi de relaţiile social-economice, noi depunem toate eforturile pentru a convinge Moscova de deschiderea noastră şi disponibilitatea pentru dialog", afirmat Galbur.

Guvernul Moldovei trebuie să-şi pună la punct relaţiile cu Rusia, iar acestea trebuie edificate echilibrat şi chibzuit, consideră acesta.

Посольство РФ Ambasada Federației Ruse - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova pledează pentru dinamizarea relaţiilor economice cu Rusia

„Trebuie să convingem partenerii noştri de la Moscova, pentru ca aceştia să înţeleagă că Republica Moldova este „o stradă cu dublu sens", a menţionat ministrul.

În opinia lui, Kremlinul trebuie să înţeleagă aspiraţiile de integrare europeană ale Moldovei.

Galbur a comunicat că pentru aceasta a fost deja elaborat un plan concret de ameliorare a relaţiilor cu Rusia, care urmează să fie realizat în timpul apropiat.

Amintim că în jumătatea a doua a lunii aprilie este planificată întrevederea lui Andrei Galbur cu ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Fluxul de știri
0