Chișinăul va avea transport public nocturn

© Sputnik / Miroslav RotariЕсть города с новогодней голограммой. А Кишинев с такой вот голо... Ладно, с Новым годом!
Есть города  с новогодней голограммой. А Кишинев с такой вот голо... Ладно, с Новым годом! - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria capitalei va lansa în regim de testare câteva rute de transport public care va circula pe timp de noapte, în orele târzii.

CHIȘINĂU, 16 mar — Sputnik. Organizația neguvernamentală „Orașul meu" a adunat în două săptămâni 10 mii de semnături pentru cererea de a introduce în Chișinău circulația transportului public pe timp de noapte. Cererea a fost depusă marți la primăria Capitalei.

дорога транспорт drum transport - Sputnik Moldova
Transport public pe timp de noapte, între mit și realitate

Potrivit grupului de inițiativă, este vorba de a analiza itinerarele, intervalele de timp dintre staționări, prețul pentru o călătorie și fluxul de pasageri. După care proiectul propriu-zis urmează să fie elaborat și transmis consiliului municipal.

„Problema transportului public nocturn este actuală nu doar la Chișinău. Mai multe orașe mari se confruntă cu acest aspect. Potrivit reprezentanților Direcției Transport Public, până la începutul anilor "90, dar și ceva mai târziu, la noi existau asemenea rute. Ulterior, din cauza dificultăților materiale, rutele au fost anulate. Cred că în viitorul apropiat primăria Chișinău va lansa în regim de testare o rută-două pentru a investiga situația. Reieșind din cele constatate, va fi adoptată decizia finală", a declarat Vadim Brânzaniuc, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Potrivit acestuia, administrația locală conștientizează faptul că activitatea transportului public nu acoperă toate cheltuielile. Vor fi necesare sume suplimentare care pot fi alocate doar de către consiliul municipal.

Gheorghe Morgoci, șeful Regiei Transport Electric, afirmă, la rândul său, că, potrivit calculelor, fiecare kilometru parcurs de troleibuz costă aproximativ 16 — 17 lei moldovenești (circa 80 eurocenți), sumă care într-un an se transformă în milioane.

„Din punct de vedere tehnic, lansarea acestor rute este posibilă. Dispunem de transport, de personal instruit. Problema constă în eficiența acestor rute", opinează Morgoci.

Acesta consideră că pentru lansarea transportului public nocturn este necesar suportul financiar din partea consiliului municipal și al primăriei.

Fluxul de știri
0