Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine i-a ajutat pe moldovenii care au furat picturile lui Rubens în Italia

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaLa veduta su Verona
La veduta su Verona - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia din Verona a încătuşat toţi participanţii la furtul celor 17 picturi din muzeul din Verona, printre ei 10 moldoveni şi 3 italieni, inclusiv agentul de pază al muzeului.

CHIŞINĂU, 16 mar – Sputnik. Zece minute. Atât a durat furtul celor 17 tablouri din Muzeul Castelvecchio din Verona, Italia, săvârşit de un grup de cetăţeni moldoveni, potrivit presei italiene. 

Города Мира. Верона - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldovenii au gust - au furat în Italia tablouri de Rubens şi Tintoretto

Cazul a avut loc pe 18 noiembrie 2015 la muzeul Castelvecchio din Verona. Indivizi  înarmați și cu măști pe față au dat buzna în muzeu aproape de ora închiderii și înainte ca sistemul de alarmă să se activeze. După ce au neutralizat agentul de pază, hoții au fugit cu 17 picturi semnate de Tintoretto și capodoperele lui Peter Paul Rubens, Pisanello, Mantegna, Jacopo Bellini, Giovanni Francesco Caroto, Hans de Jode și Giovanni Benini.

La furt au participat zece cetăţeni moldoveni. Patru luni mai târziu, poliţia din Verona şi serviciul de protecţie a patrimoniului cultural Core a arestat treisprezece persoane, zece moldoveni şi trei italieni, printre care şi agentul de pază al muzeului, care a fost de gardă în noaptea furtului.

Opt arestări au fost efectuate în Moldova, iar cinci în Verona.

Fluxul de știri
0