O treime dintre europeni și americani consideră Crimeea parte a Rusiei

© Sputnik / Igor Russak / Accesați arhiva multimediaSondage: plus de 90% des Criméens s'estiment russes
Sondage: plus de 90% des Criméens s'estiment russes - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit sondajului Sputnik.Opinii, aproximativ o treime dintre americani, olandezi, englezi, francezi, nemți și italieni consideră că Crimeea este parte a Rusiei.

CHIȘINĂU, 16 mar — Sputnik. Sondajul a fost efectuat la comanda Agenției de ştiri și radio Sputnik de către compania de cercetare Populus, în SUA, Marea Britanie și Olanda și de una dintre cele mai mari companii franceză IFop, în Franța, Italia și Germania.

La întrebarea "considerați că Crimeea este sau nu parte a Rusiei?", 39% dintre locuitorii Italiei și 37% dintre cei ai Germaniei au dat un răspuns afirmativ. În Marea Britanie și Olanda acest procent a constituit 33% și 32% respectiv. În SUA și Franța numărul celora care consideră Crimeea parte a Rusiei este de 26%, totodată în SUA fiind cel mai mare procent al celor care au răspuns "nu știu" — 42%.

În SUA, Marea Britanie și Olanda sondajul a fost efectuat de compania Populus, în perioada 4 — 9 martie 2016. La sondaj au participat 3092 de respondenți cu vârsta de peste 18 ani: 1004 în Olanda, 1085 în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și 1003 în SUA. Eşantionul reprezintă populația țării după cruterii de gen, vârstă, geografie și profesie.

În Franța, Italia și Germania, sondajul a fost efectuat între 8-10 martie de compania IFop, una dintre cele mai vechi companii din Franța care efectuează sondaje de opinie publică. La sondaj au participat 3001 respondenți cu vârsta de peste 18 ani: 1005 în Franța, 1002 în Germania și 994 în Italia. Eşantionul reprezintă populația țării după criterii de gen, vârstă, geografie și profesie. Eroarea maximală nu depășește 3,1%, iar probabilitatea este de 95%.

© SputnikO treime dintre europeni și americani consideră că Crimeea este parte a Rusiei
O treime dintre europeni și americani consideră că Crimeea este parte a Rusiei - Sputnik Moldova
O treime dintre europeni și americani consideră că Crimeea este parte a Rusiei

Despre proiectul „Sputnik.Opinii" (Sputnik.Mnenia). Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop. În cadrul proiectului „Sputnik.Opinii" sunt realizate cu regularitate sondaje de opinii în țările Europei și în SUA, privind cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0