Ambasadorul rus: exportul românesc în Rusia a scăzut cu peste 40%

© România LiberăOleg Malghinov
Oleg Malghinov - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Rusiei în România, Oleg Malghinov, recunoaște în interviu acordat României Libere că are relații personale cu lideri ai societății civile românești, cu politicieni din toate partidele și că în acest an își propune să continue "contactele cu parlamentarii".

BUCUREȘTI, 14 mar — Sputnik. La sfârșit de mandat, ambasadorul Rusiei în România, Oleg Malghinov, a acordat un interviu României Libere, în care a subliniat că relațiile dintre Federația Rusă și România nu sunt la o etapă cea mai bună, acestea nu au evoluat în ultimii ani, contactul la nivel politic s-a întrerupt, însă nu din vina părții ruse. El a menționat că dialogul ar putea fi restabilit dacă ar crește interesul din partea ambelor state.

În același sens, referindu-se la relațiile comerciale, ambasadorul a precizat că acestea s-au înrăutățit simțitor, dar nu atât din direct din cauza României sau Rusiei, ci a directivelor UE și NATO. Oleg Malghinov a menționat că exportul românesc în Rusia a scăzut cu un procent mai mare decât cel rusesc în România.

„Da, exportul nostru spre România a scăzut mult în ultima vreme, cu 27%, dar exportul românesc în Rusia a scăzut cu peste 40%. Însă țara dumneavoastră continuă să cumpere de la noi", a spus ambasadorul rus, răspunzând la întrebarea jurnalistului de la România Liberă.

Totodată, diplomatul a recunoscut că are relații personale cu lideri ai societății civile românești, cu politicieni din toate partidele și că în acest an își propune să continue "contactele cu parlamentarii".

Vă propunem să citiți interviul integral pe www.romanialibera.ro.

Fluxul de știri
0