Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tarife noi la energia electrică. Cât vom plăti de la 1 aprilie

© Sputnik / Евгений ПанасенкоЭлектричество
Электричество - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Din 1 aprilie vom plăti mai puţin pentru energia electrică. O decizie în acest sens a fost adoptată sâmbătă de Agenţia Naţională pentru Reglementări în Energetică.

CHIŞINĂU, 12 mar — Sputnik. Noile tarife la curentul electrică vor fi cu 11% mai mici pentru consumatorii din centrul şi sudul ţării şi cu 8 % — pentru cei din regiunea de nord.

Decizia a fost luată după ce s-a reuşit negocierea unui preţ mai mic de achiziţie angro a energiei electrice.

„Pentru reducerea tarifelor au existat motive obiective ", a declarat Sergiu Ciobanu, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Energetică (ANRE), precizând că în bună parte acest lucru s-a datorat diminuării preţului de achiziţie a curentului.

Factura - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Experţii au explicaţii pentru facturile şocante la energia electrică

Ministerul Economiei a comunicat că furnizorii la tarife reglementate, care activează pe teritoriul Republicii Moldova, vor procura în perioada 1 aprilie 2016 — 31 martie 2017 de la SA "Energocom" energie electrică cu 28 la sută mai ieftină decât anul trecut.

Potrivit contractelor semnate între SA "Energocom" și furnizorii la tarife reglementate, energia electrică pentru următorul an va fi livrată la un preț de 48,995 dolari /MWh, comparativ cu 67,95 dolari/MWh până la 1 martie.

Şeful Guvernului, Pavel Filip, a precizat anterior că în urma semnării unui nou contract, mai avantajos, cu SA"Energocapital", va urma o reducere în două etape a tarifelor.

Tarifele în vigoare de distribuţie și furnizare a energiei electrice livrată consumatorilor finali au fost aprobate de către ANRE la 18 iulie 2015.

Noile tarife stabilite astăzi de instituţia de reglementare în energetică vor fi valabile cel puţin până la 1 aprilie 2016.

Fluxul de știri
0