Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat, la audieri împreună cu naşul

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 01/03/2016
Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă, la Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei continuă examinarea în fond a dosarului ex-premierul Vladimir Filat, lider al PLDM, acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 12 mar — Sputnik. La şedinţa de astăzi a instanţei a fosta adus şi Filat, care nu a dorit să facă nicio declaraţie la intrarea în sala de judecată.

Totodată, la Judecătoria Buiucani a fost adus şi Ion Rusu, cumnatul şi naşul de cununie al lui Filat. Acesta a părăsit instanţa după aproape trei ore, fără a face şi el vreo declaraţie în faţa presei.

Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Politică
Avocaţii lui Filat pun la cale un atac la Curtea Constituţională

Ion Rusu, administratorul companiilor Caravita şi Business Estate Investments, a fost condamnat, la 6 noiembrie trecut, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul spălării de bani care a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii.

În cadrul unei şedinţe de judecată, naşul lui Filat a declarat că schemele prin intermediul cărora au fost spălaţi banii de la BEM au vizat zeci de firme autohtone, dar şi din zona off-shore, iar beneficiar al acestora este ex-premierul Vladimir Filat.

După şedinţa de vineri în dosarul Filat, procurorul Adriana Beţişor a declarat pentru jurnalişti că în faţa instanţei are loc în continuare prezentarea probelor acumulate de partea acuzării împotriva liderului PLDM, Vladimir Filat.

Vineri, instanţa l-a audiat pe omul de afaceri Ilan Şor, care, Potrivit procurorului, a susţinut ceea ce este scris în denunţ. Totodată el a oferit o serie de explicaţii suplimentare privind circumstanţele pe care le cunoaşte.

Fluxul de știri
0