Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum se pregătește Moldova de primirea refugiaților din Orientul Apropiat

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Trecere la banca de fotografiiБеженцы на границе
Беженцы на границе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful Biroului pentru Migrație și Azil Olga Poalelungi consideră că în privinţa migranții din Orientul Apropiat trebuie să acționăm în funcţie de situație.

CHIȘINĂU, 10 mar — Sputnik. În contextul în care multe state din Europa își închid hotarele cu vecinii lor de la sud pentru a evita creșterea fluxului de migranți din Orientul Apropiat, șeful Biroului Național pentru Migrație și Azil al MAI al RM, Olga Poalelungi, nu exclude că o parte din refugiați vor încerca să ajungă în Europa prin țaranoastră.

"Situația migrațională din UE este cu adevărat critică. Este posibil că măsurile de protecție a hotarelor pe care le iau țările europene vor determina migranții să se orienteze spre Moldova și spre Ucraina. Deși, cred, acest lucru nu va avea aceeaşi amploarea ca în țările din regiunii Europei de sud", a menţionat Poalelungi.

Razor wire is seen in front of an EU sign during a protest against barbed wire fences along the border crossing between Slovenia and Croatia in Brezovica pri Gradinu, Slovenia - Sputnik Moldova
Budapesta promite să ridice în 10 zile un gard la hotarul cu România

Potrivit acesteia, Moldova nu exclude aceste riscuri și se pregăteşte de o posibilă necesitate de a rezolva asemenea probleme.

La întrebarea dacă sunt prevăzute în bugetul de stat mijloace suplimentare pentru amplasarea și alimentarea provizorie a refugiaților, Poalelungi a răspuns că "vom reieși din situația care va apărea".

Mai trebuie să adăogim că problema interacțiunii dintre UE cu alte state în chestiunea migranților este una destul de amplă. Dar un singur lucru este deja clar — joi, reprezentantul Comisiei Europene pentru Migrație și Afaceri Interne Natasha Berto, a declarat că Comisia Europeană nu planifică să încheie cu Rusia nici un fel de acord în ceea ce privește problema migranților.

Fluxul de știri
0