Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Suburbiile Chișinăului - locuri pentru afaceri ilegale

© Sputnik / Miroslav Rotaritoamna
toamna - Sputnik Moldova
Abonare
În suburbiile Chișinăului înfloresc diverse afaceri ilegale cu care luptă organele de drept. În ultima perioadă au fost închise câteva puncte de acest fel.

CHIȘINĂU, 10 mar — Sputnik. Angajații Inspectoratului de poliție din sectorul Râșcani al capitalei și ai cei ai procuraturii au reținut șase locuitori din comuna Stăuceni, care sunt suspectați de fabricarea ilegală a alcoolului contrafăcut.

Potrivit anchetei, ei se ocupau de pregătirea coniacului din spirt etilic, pe care îl prezentau drept coniac de diferite mărci. Marfa era realizată la magazinele din Stăuceni, care aparțineau unuia dintre infractori.

În timpul perchezițiilor care au fost efectuate la locul de trai al suspecților și la punctul de vânzare, polițiștii au găsit 126 de litri de spirt etilic, 197 de sticle de votcă și 146 de sticle de un litru și jumătate și 500 de sticle de jumătate de litru de coniac. Au mai fost găsite și notele suspecților în care era reflectată cantitatea de alcool vândut.

Pe acest fapt a fost iniţiat un dosar penal conform art.241, p.2 din Codul Penal al Republicii Moldova. Vinovații riscă o amendă de la 40 la 60 de mii de lei.

Însă acesta nu este singurul caz când în suburbiile Chișinăului sunt organizate afaceri ilegale. Anterior, organele de drept au comunicat că doi studenți din comuna Tohatin au amenajat un laborator ăn care produceau amfetamină.

 

Fluxul de știri
0