Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful Ministerului Apărării a fost chemat la audieri în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariAnatol Şalaru Анатол Шалару
Anatol Şalaru Анатол Шалару - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova va examina o moţiune simplă semnată de deputaţii comunişti şi socialişti. Documentul îl vizează pe ministrul Apărării, Anatol Şalaru. Semnatarii moţiunii contestă corectitudilea lui Şalaru şi îl consideră incompatibil cu funcţia deţinută.

CHIȘINĂU, 10 mar — Sputnik. Vineri, 11 martie, în Parlament va fi audiat ministrul Anatol Şalaru. Mai mulţi deputaţi care au semnat o moţiune simplă au cerut examinarea legalităţii acţiunilor acestuia în funcţia deţinută şi sunt de părere că ministrul liberal ar trebui demis.

Anatol Şalaru - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pentru Șalaru a început numărătoarea inversă în funcţia de ministrul al Apărării

Autori ai moţiuni sunt deputații comuniști, iar propunerea lor a fost susținută de cea mai mare fracțiune din Parlament, adică de fracțiunea socialiștilor (24 de deputaţi). Potrivit celor două forţe de opoziție, "Șalaru manifestă lipsă de responsabilitate în ceea ce privește securitatea Republicii Moldova și promovează din proprie inițiativă ideea aderării țării la NATO și includerea ei în componența României".

Chestiunii privind votul de neîncredere exprimat ministrul apărării este prima pe ordinea de zi a ședinței de vineri a Legislativului. Șalaru va prezenta în fața deputaților un raport cu privire la activitatea sa, se va pronunţa asupra învinuirilor care i-au fost aduse și va răspunde la întrebările deputaţilor.

Anterior, Comisia parlamentară apărare, securitate și ordine publică a avizat negativ această inițiativă.

Proteste 22.01.2016 Протест 22.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Usatîi a făcut public numele celui mai mare tanchist al poporului

Pentru aprobarea moţiunii simple care îl vizează pe Șalaru ar trebui să voteze 51 de deputați.

Șalaru ocupă funcția de ministru al Apărării din iulie 2015. El mai este cunoscut și ca inițiator al creării "muzeului ocupației sovietice". În acest scop, de pe teritoriul Brigăzii de infanterie motorizată nr.2 Ștefan cel Mare din Chișinău a fost demontat tancul sovietic T-34, care era plasat pe un postament în calitate de monument. Ideea creării unui astfel de muzeu îi aparține Partidului Liberal, care se pronunță pentru aderarea țării la NATO, iar Șalaru este membru al acestui partid.

Fluxul de știri
0