Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De la facultatea de chimie direct la puşcărie

© Photo : Procuratura Generală a Republicii MoldovaFabrică improvizată, producere de droguri
Fabrică improvizată, producere de droguri - Sputnik Moldova
Abonare
Doi studenţi ai facultăţii de chimie sunt acuzaţi de procurori că ar fi fabricat droguri.

CHIŞINĂU, 10 mar – Sputnik. Procuratura sectorului Buiucani din capitală a pus sub învinuire un student şi o studentă, ambii de la facultatea de chimie a Universităţii de Stat din Moldova. Aceştia, potrivit Procuraturii, s-ar fi îndeletnicit cu producerea artizanală şi punerea ilegală în circulaţie a substanţelor narcotice şi psihotrope.

„Potrivit procurorilor, având cunoştinţe în domeniul chimiei aplicative, învinuiţii au amenajat un laborator improvizat la vila unuia dintre aceştia din comuna Tohatin, municipiul Chişinău”, se spune într-un comunicat de la Procuratură.

Борьба с преступностью - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Amanții adunau bani pentru nuntă, vânzând substanţe narcotice

Potrivit sursei, în noaptea de 4 spre 5 martie curent învinuiţii au transportat materie primă şi precursori în vederea preparării în proporţii deosebit de mari a amfetaminei.

Oamenii legii au efectuat o percheziţie la vila unde a fost amenajată fabrica improvizată de droguri. Au fost depistate şi ridicate precursori (acid azotic, acid acetic, acid sulfuric, acetonă şi alte substanţe care nu sunt prezente în circuitul liber), retorte, vase de sticlă de diferite dimensiuni, cântare şi pachete din polietilenă pentru dozarea substanţelor narcotice, precum şi două plicuri care conţineau cantităţi mari de amfetamină.

La demersul procurorilor, studentul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile, iar colega acestuia — în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, urmărirea penală continuând să se desfăşoare, a subliniat Procuratura.

Fluxul de știri
0