Ungaria va ridica în 10 zile un gard la hotarul cu România

Abonare
Ungaria a instalat deja astfel de construcții la frontierele cu Serbia și Croația.

CHIȘINĂU, 9 mar — Sputnik. Odată cu intensificarea fluxului de migranți, Ungaria este gata să ridice în timp de zece zile un gard continuu de sârmă de-a lungul hotarului cu România.

Acest lucru l-a declarat miercuri ministrul afacerilor interne al Ungariei, Șandor Pinter, citat de RIA Novosti cu referire la agenția Reuters.

Ungaria a instalat deja garduri la hotarele sale cu Serbia și Croația.

În afară de aceasta, Ugaria îşi concentrează forţele de poliție și militarii la hotarele sale de sud, după ce Serbia, Croația și Slovenia au luat măsuri de limitare a fluxului de migranți, a comunicat ministrul.

"Ungaria va consolida apărarea frontierelor sale. Noi anunțăm în toată țara situație de criză din cauza crizei migraționale", a declarat Pinter.

Dacian Cioloş şi Angela Merkel - Sputnik Moldova
Politică
Opinie: România nu poate dezvolta relaţii cu Rusia la fel ca Ungaria

Marți, autoritățile din Slovenia au anunțat că închid hotarele și sistează tranzitul de migranți pe teritoriul său. După cum a declarat la rândul său Serbia, decizia Sloveniei înseamnă că așa-numitul "drum balcanic" se închide pentru migranți. MAE al Serbiei a anunţat că țara își va închide frontierele cu Macedonia și Bulgaria pentru toți migranții și refugiații care nu au vize valabile.

Potrivit datelor Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale UE, Frontex, în 2015 au sosit în Uniunea Europeană 1,8 milioane de migranți. Comisia Europeană a declarat că actuala criză migrațională din lume este cea mai mare de după cel de al Doilea Război Mondial.

Fluxul de știri
0