Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Maria Şarapova, suspendată şi cu un proces de judecată la Londra

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaМария Шарапова
Мария Шарапова - Sputnik Moldova
Abonare
Jucătoarea de tenis Maria Şarapova, care a fost depistată pozitiv la un test antidoping, va compărea în faţa Judecătoriei londoneze.

CHIŞINĂU, 8 mar — Sputnik. Prima audiere în cazul tenismenei, în probele căreia au fost depistate substanţe interzise, va avea loc la 23 martie la Londra, a scris pe Twitter jurnalistul Sky Sports Пaul Kelso, transmite agenţia R-Sport.

Şarapova a anunţat în ajun, în cadrul unei conferinţe de presă, despre faptul că a fost informată că probele sale luate în timpul evoluţiei la Australian Open au indicat prezenţa în sânge a unei substanţe interzise.

Este vorba de medicamentul Meldonium, pe care aceasta l-a luat în ultimii 10 ani la recomandarea medicului de familie. Substanţa a fost inclusă în lista celor interzise din 1 ianuarie curent.

Maria Şarapova a recunoscut că a primit o scrisoare din partea WADA cu lista medicamentelor interzise, fără a o studia însă.

„Am comis o mare greşeală. Îmi asum întreaga responsabilitate. Voi suporta consecințele. Nu vreau să-mi închei în acest mod cariera şi sper să mai primesc o șansă de a practica acest sport", a declarat Şarapova în cadrul conferinţei de presă.

Programul antidoping în tenis (TAPD) a decis suspendarea provizorie a sportivei începând cu 12 martie, până la rezolvarea cazului.

În cazul în care instanţa va decide că Maria Şarapova a luat preparatul respectiv pentru a-şi îmbunătăţi performanţele sportive, ea ar putea fi descalificată pentru o perioadă de patru ani.
Sportiva din Rusia a debutat în circuitul de tenis feminin în 2001. Ea are la activ peste 35 de turnee câştigate.

Fluxul de știri
0