Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unde şi cum este otrăvită apa în Chişinău.

© Primăria Chişinău râul Bâc река Бык
râul Bâc река Бык - Sputnik Moldova
Abonare
Ecologul Vladimir Garaba, solicitat de Sputnik, a relatat despre modul în care tot felul de impurităţi sunt vărsate în râul Bâc.

CHIŞINĂU, 7 mar – Sputnik. Pe reţeaua de socializare Facebook a fost publicată o poză ce surprinde momentul în care în principalul râu din capitală sunt vărsate deşeuri dintr-un camion cu cisternă.

râul Bâc река Бык - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Declaraţie: Râul Bâc s-a transformat într-un canal de deşeuri

Anterior, exista presupunerea că mijlocul de transport special destinat evacuării deşeurilor ar aparţine uneia dintre întreprinderile municipale. Însă, potrivit lui Vladimir Garaba, lucrurile ar putea sta altfel.

Ecologul ne-a comunicat două veşti. Una bună şi alta rea. Cea bună este că Bâcul ar putea, totuşi, să nu se înnămolească. Iar cea rea este că acesta nu se va înnămoli doar din cauza deşeurilor aruncate în apa sa.

„Aşa ceva fac persoanele private. La noi cu asemenea afaceri se ocupă unele companii private, care nu sunt controlate de nimeni. Deşeurile sunt aruncate de către sectorul privat, adică de acei agenţi economici care nu sunt conectaţi la reţeaua de canalizare. Excrementele sunt evacuate şi apoi aruncate în râu. Aceste persoane fizice nu au contract cu „Apă-Canal” şi nici nu se străduiesc să-l obţină, deoarece nu le este convenabil din cauza cheltuielilor suplimentare”, a spus Garaba.

Dânsul a mai menţionat că acum doi ani a fost depistată de către ecologişti o companie care practica acest gen de „servicii”.

„Aceşti agenţi economici trebuie să fie sancţionaţi. Organele de profil ar trebui să se ocupe de cazul lor”, a menţionat Garaba.

Fluxul de știri
0