Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A decedat un om deosebit și un profesionist desăvârșit

© Sputnik / Евгений ПанасенкоЦерковная свеча
Церковная свеча - Sputnik Moldova
Abonare
Valerian Revenco, fostul ministru al Sănătății a decedat la vârsta de 76 de ani.

CHIȘINĂU, 7 mar – Sputnik.  Fostul ministru al Sănătății și Protecției Sociale, Valerian Revenco, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. 

Personalitate eminentă a vieţii social-politice din Republica Moldova, Valerian Revenco a absolvit Institutul de Stat de Medicină a avut un avânt în carieră admirabil, de la medic pediatru, până la șef al Departamentului de Protecție Socială și Protecție a Muncii din cadrul Consiliului Uniunii Sindicatelor din RSS Moldovenească.

Între anii 1992-1999, Valerian Revenco este viceministru și prim-viceministru al Muncii și Protecției Sociale. La 21 decembrie 1999 a fost numit ministru al Muncii și Protecției Sociale, iar în 2005 – ministru al Sănătății și Protecției Sociale, funcție pe care care a deținut-o pînă în noiembrie 2005. Valerian Revenco a fost unul din cei mai longevivi miniștri din componența Guvernului Republicii Moldova. 

Pentru meritele sale de excepţie în domeniul managerial, capacităţi organizatorice deosebite lui Valerian Revenco i-au fost acordate mai multe distincţii de stat, printre care Ordinul „Gloria Muncii” și distincția supremă din stat — Ordinul Republicii.

”Prin talentul său de conducător și generozitatea, manifestate în procesul de exercitare a funcţiilor pe care le-a deținut, Valerian Revenco a influenţat benefic domeniile protecției sociale și a sănătății din ţara noastră”, se menționează în telegrama de compasiune semnată de Ministerul Sănătății. 

Înteaga echipă a Agenției de știri și radio Sputnik exprimă sincere condoleanțe familiei și rudelor îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace. 

Fluxul de știri
0