Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În CSI, cota femeilor care practică muncile calificate este mai mare decât în UE

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Accesați arhiva multimediaРабота за компьютером. Клавиатура
Работа за компьютером. Клавиатура - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor proiectului Sputnik.Fapte, în ţările CSI se înregistrează cel mai mare număr de femei implicate în munci calificate, în raport cu bărbaţii.

CHIŞINĂU, 7 mar — Sputnik. Agenţia de ştiri şi radio Sputnik publică în cadrul proiectului Sputnik.Fapte date, potrivit cărora femeile din CSI practică mai des muncile calificate decât în UE. În ţările CSI, femeile sunt implicate de 1,82 ori mai mult decât bărbaţii în activităţi de muncă ce necesită studii profesionale speciale sau superioare. În UE, acest indicator este mult mai redus, constituind doar 1,16.

Dintre ţările CSI, cel mai înalt nivel de antrenare a femeilor în munci calificate în raport cu bărbaţii se înregistrează în Belarus — 2,66. Printre lideri se află de asemenea Moldova şi Armenia — respectiv 1,84 şi 1,79. Rusia şi Ucraina înregistrează indicatori aproximativ similari — 1,77 şi 1,74, iar cei mai reduşi sunt în Kârgâzstan, Kazahstan şi Azerbaidjan — respectiv 1,67; 1,64 şi 1,47.

În TOP-3 printre ţările UE se numără Lituania, Letonia şi Estonia — respectiv 1,97; 1,8 şi 1,64, depăşind astfel de ţări europene dezvoltate ca Germania (1,05), Franţa (0,98) şi Marea Britanie (o,97). Malta (0,77), Italia (0,84) şi Luxemburg (0,89) s-au plasat pe ultimele locuri în listă, demonstrând astfel cel mai redus nivel de implicare a femeilor în muncile calificate.

Sputnik.Fapte este un proiect internaţional al agenţiei internaţionale de ştiri şi radio Sputnik, în cadrul căruia sunt publicate cu privire la temele politice şi sociale de actualitate, bazate pe statisticile unor ţări şi organizaţii (ONU, FMI etc.), estimările unor importante centre de cercetare.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

© SputnikÎn CSI cota parte a femeilor care îndeplinesc munci calificate este mai mare decât în UE
În CSI cota parte a femeilor care îndeplinesc munci calificate este mai mare decât în UE - Sputnik Moldova
În CSI cota parte a femeilor care îndeplinesc munci calificate este mai mare decât în UE
Fluxul de știri
0