Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM vrea președinte în funcție și nu unul în pușcărie

© Sputnik / Мирослав РотарьРабочие место
Рабочие место - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru data de 20 martie, PLDM a anunţat convocarea Congresului al VII-lea Extraordinar al partidului, unde urmează să fie decis viitorul partidului şi aleasă o nouă conducere a formaţiunii.

CHIŞINĂU, 5 mar – Sputnik. Consiliul Politic Naţional al PLDM a împuternicit Biroul Permanent Central al formaţiunii în cazul în care apar anumite circumstanţe să modifice data desfăşurării Congresului PLDM unde urmează să fie decis viitorul partidului şi aleasă o nouă conducere a formaţiunii, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik deputatul PLDM, Iurie Ţap. 

Pentru data de 20 martie, PLDM a anunţat convocarea Congresului al VII-lea Extraordinar al partidului. 

Filat Vlad, liderul PLDM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vladimir Filat nu doreşte să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al PLDM

Majoritatea liberal-democraţilor aşteaptă cererea de demisie a lui Vladimir Filat din funcţia de preşedinte al PLDM şi suspendarea din calitatea de membru al formaţiunii.  Până la această etapă, Vladimir Filat care este învinuit în dosarul fraudelor bancare, nu şi-a prezentat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al PLDM, dar nici cererea de  suspendare a calităţii de membru al PLDM. 

„Mai mulţi colegi chiar dacă nu vorbesc direct, fac aluzie că Filat ar trebui să fie exclus din partid. Starea de spirit există, mulţi înţeleg, dar puţini au curajul să o spună. Poate Filat singur va lua o decizie în acest sens până la congresul partidului din 20 martie”, a declarat anterior preşedintele în exerciţiu al PLDM Valeriu Streleţ. 

Şi Iurie Ţap spune că partidul trebuie să aibă preşedinte în funcţie.

„Situaţia din ţară e grea şi tensionată şi de aceea e foarte important ca partidul să aibă preşedinte în funcţie. Avem situaţia concretă în care liderul PLDM Vladimir Filat a rămas fără imunitate şi trebuie respectate procedurile legale. Părţile trebuie să vină cu dovezi în instanţă şi trebuie să avem decizia definitivă a judecăţii”, a declarat Ţap. 

Întrebat despre pretendenţii la funcţia de preşedinte al PLDM, deputatul a răspuns: „Nu pot să vă dau nume. Optăm pentru un concurs deschis”. 

Potrivit lui Iurie Ţap, persoane din afara partidului nu vor putea concura pentru funcţia de preşedinte al PLDM. Există însă o excepţie.  

„Candidatul la funcţia de preşedinte al PLDM trebuie să fie membru partidului. Chiar dacă cineva din afară va dori să concureze la acest post, el trebuie mai întâi să devină membru PLDM”, a declarat Iurie Ţap.

Fluxul de știri
0