Două artiste din Moldova au uimit Europa

© Nata Procop, FacebookExpoziţie de artă, Europa, cetăţeni ai Republicii Moldova
Expoziţie de artă, Europa, cetăţeni ai Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Lucrările create de două artiste din Republica Moldova au fost expuse la Bruxelles, în cadrul unui eveniment cultural european.

CHIŞINĂU, 4 mar – Sputnik. La 1 martie a avut loc lansarea expoziţiei de artă „Reflections on Europe's Art”, prilejuită de ziua Mărţişorului. Evenimentul s-a desfăşurat la Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene la Bruxelles. Expoziţia a prezentat lucrările artistelor din Republica Moldova Elvira Cermotan-Voloşin şi Natalia Procop.

Într-un comunicat al Comitetului regiunilor se menţionează că expoziţia a fost iniţiată şi coordonată de Iana Stantieru, membră activă a diasporei din Belgia şi Director al Galeriei de Artă „Europe's Art”.

Экспозиция  Гений да Винчи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova au fost aduse lucrările lui Leonardo da Vinci

Evenimentul a fost organizat cu suportul Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană şi cu ajutorul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei.

La lansare au fost prezenţi oaspeţi de onoare, printre care Iurie Reniţă, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, ambasadorul Eugen Caras, şeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE, reprezentanţi ai Comisiei Europeane, ai Parlamentului European, precum şi membri ai diasporei moldoveneşti în Belgia.

Elvira Cermotan-Voloşin este o cunoscută artistă de numele căreia sunt leagate numeroase expoziții în întreaga lume și concursuri câștigate, din România până în Statele Unite ale Americii.

Natalia Procop este o artistă originară din Republica Moldova, cu un doctorat de profil. Lucrările sale pot fi văzute la expoziţii din întreaga Europă.

Fluxul de știri
0