Lavrov: Rusia nu tinde spre confruntare nici cu SUA, nici cu UE

© Sputnik / Јевгениј Бијатов / Trecere la banca de fotografiiSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rusia este deschisă spre cea mai largă interacțiune cu partenerii occidentali, scrie ministrul rus de Externe într-un articol publicat în revista „Rusia în politica mondială". El a subliniat că pledează pentru posibilitatea unui dialog cu scopul de a asigura un viitor comun.

CHIȘINĂU, 3 mar — Sputnik. Federația Rusă nu tinde spre o confruntare nici cu Statele Unite ale Americii, nici cu Uniunea Europeană și nici cu NATO. Dimpotrivă, Rusia este deschisă spre cea mai largă interacțiune cu partenerii occidentali, a declarat șeful Ministerului de Externe al FR, Serghei Lavrov.

„Repet, noi nu tindem spre o confruntare nici cu SUA, nici cu Uniunea Europeană, nici cu NATO. Dimpotrivă, Rusia este deschisă spre cea mai largă interacțiune cu partenerii occidentali. Considerăm ca și mai înainte că cea mai bună metodă pentru asigurarea intereselor popoarelor care locuiesc pe continentul european ar fi crearea unui spațiu economic și umanitar comun, care să se extindă de la Atlantic până la Pacific, astfel ca Uniunea Economică Euro-Asiatică care s-a format recent să poată deveni o verigă de integrare între Europa și Regiunea Asia-Pacific", se menționează în articolul lui Serghei Lavrov, publicat în revista „Rusia în politica mondială".

Ministrul rus de Externe a mai precizat că este de aceeași părerea cu experimentatul politician Henry Kissinger care, într-un discurs recent la Moscova, a declarat că Rusia trebuie privită ca un element cheie a oricărui echilibru global, dar nu întâi de toate ca o amenințare pentru Statele Unite.

Serghei Lavrov l-a citat pe Henry Kissinger care a afirmat: „Eu pledez pentru posibilitatea dialogului în scopul asigurării viitorului nostru comun, dar nu pentru aprofundarea conflictelor. Pentru aceasta este necesar ca ambele părți să respecte valorile vitale și interesele reciproce".

Cu referire la aceste afirmații, șeful diplomației ruse a menționat că administrația de la Moscova are aceeași abordare și va continua să apere pe arena internațională principiile de drept și ale justiției.

Fluxul de știri
0