Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Refugiați cu gurile cusute au protestat împotriva demolării taberei de la Calais

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Câteva zeci de migranți iranieni din tabăra improvizată a refugiaților din oraşul portuar Calais și-au cusut gurile în semn de protest față de decizia autorităților locale de a demola aşa-numita „junglă”. În imaginile video puteți vedea cum a decurs acțiunea din nordul Franței.

Câteva zeci de refugiați, printre care majoritatea iranieni, și-au cusut gurile în semn de protest față de demolarea taberei temporare a migranților de lângă Calais.

Migranții care au participat la acțiune au manifestat pe teritoriul taberei, purtând pancarte cu texte ce exprimau protestul împotriva demolării.

„Acești opt iranieni și-au cusut gurile pentru că le-a fost distrus cortul", a menționat François Guennoc, reprezentantul asociației voluntarilor „Auberge des migrants".

Luni, autoritățile franceze au început demolarea parțială a taberei improvizate a migranților din oraşul portuar Calais, care a fost supranumită „jungla". Potrivit datelor prefecturii locale, în partea de sud a taberei, care urmează a fi demolată, locuiesc între 800 și 1000 de migranți. În partea nordică a „junglei" mai rămân 3,5 mii de refugiați. În timpul demolării taberei, poliția a aplicat împotriva migranților gaze lacrimogene.

Fluxul de știri
0