Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Refugiați cu gurile cusute au protestat împotriva demolării taberei de la Calais

Abonare
Câteva zeci de migranți iranieni din tabăra improvizată a refugiaților din oraşul portuar Calais și-au cusut gurile în semn de protest față de decizia autorităților locale de a demola aşa-numita „junglă”. În imaginile video puteți vedea cum a decurs acțiunea din nordul Franței.

Câteva zeci de refugiați, printre care majoritatea iranieni, și-au cusut gurile în semn de protest față de demolarea taberei temporare a migranților de lângă Calais.

Migranții care au participat la acțiune au manifestat pe teritoriul taberei, purtând pancarte cu texte ce exprimau protestul împotriva demolării.

„Acești opt iranieni și-au cusut gurile pentru că le-a fost distrus cortul", a menționat François Guennoc, reprezentantul asociației voluntarilor „Auberge des migrants".

Luni, autoritățile franceze au început demolarea parțială a taberei improvizate a migranților din oraşul portuar Calais, care a fost supranumită „jungla". Potrivit datelor prefecturii locale, în partea de sud a taberei, care urmează a fi demolată, locuiesc între 800 și 1000 de migranți. În partea nordică a „junglei" mai rămân 3,5 mii de refugiați. În timpul demolării taberei, poliția a aplicat împotriva migranților gaze lacrimogene.

Fluxul de știri
0