Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rosselhoznadzor suspectează iarăși Chișinăul de reexport

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaДорогомиловский рынок
Дорогомиловский рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, instituţia a informat partea moldovenească despre disponibilitatea FR de a trimite în timpul apropiat o delegație de specialiști care să ia cunoștință la fața locului de sistemul de furnizări a producţiei agricole de peste hotare.

CHIȘINĂU, 3 mar — Sputnik. Rosselhoznadzor a expediat repetat autoritățile din Moldova o notă informativă cu privire la creșterea bruscă a volumului producției vegetale livrate în FR, care nu este caracteristică pentru industria ţării, a comunicat instituţia pe site-ul său.

Anterior, îngrijorarea Rosselihoznadzor a fost generată de majorarea bruscă a livrărilor de mere de producție moldovenească ce nu corespundeau standardelor de carantină, în FR prin Belarus, din care motiv a și fost expediată respectiva adresare.

"Spre regret, până în prezent nu am primit răspuns la această întrebare, motiv din care Rosselhoznadzor a fost nevoit să se adreseze pentru a doua oară cu o cerere similară", se menţionează în comunicat.

Урожай зерна - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cifre sumbre despre exporturile şi importurile efectuate anul trecut de Moldova

Anterior, Rosselihoznadzor a rugat colegii din Moldova să prezente informații cu privire la volumul exporturilor în FR și în alte țări a  producţiei de carantină realizate Moldova. Partea moldovenească a mai fost informată despre faptul că FR este disponibilă să trimită în timpul apropiat o delegație de specialiști pentru a lua cunoștință de sistemul de export din ţară și de starea producţiei în locurile de păstrare.

În ianuarie era vehiculată informaţia că Rosselihoznadzor ar putea limita importul producţiei vegetale din Moldova, interzise a fi introduse în FR, pentru companiile care au fost prinse cu reexporturi din Europa.

Fluxul de știri
0