Moldova caută învestitori germani la București

© Ministerul EconomieiOctavian Calmâc
Octavian Calmâc - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Chișinăului au prezentat oportunitățile de afaceri din Republica Moldova unui grup de circa 100 companii germane din România.

CHIȘINĂU, 3 mar — Sputnik. Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmâc a prezentat, la 1 martie curent, la București, oportunitățile investiționale și de afaceri din Republica Moldova unui grup de circa 100 companii germane, care activează în România. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Economiei de la Chișinău și Ambasada RM la București, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, se menționează într-un comunicat al ministerului de resort.

Министерство экономики Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova caută investirori din România

În cadrul acestui eveniment, intitulat "Zilei Oportunităților Investiționale și de Afaceri a Republicii Moldova", au fost prezentate politicile de dezvoltare social-economică a Republicii Moldova, dar și oportunitățile investiționale pe platforma Zonelor Economice Libere și Parcurilor Industriale.

La eveniment au participat reprezentanți ai companiilor germane din Republica Moldova și din România din domeniul industriei automotive, energetică, a serviciilor bancare, asigurări, consultanță, comerț, tehnologii ș.a., printre care Siemens, Metro Cash&Carry România, ProCredit Bank, Deutche Bank, Kaufland.

Răspunzând la întrebările adresate de antreprenorii germani, reprezentanții Ministerului Economiei de la Chișinău i-au de tot sprijinul necesar la orice etapă de inițiere și derulare a afacerii.

Fluxul de știri
0