Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM, PLDM şi PCRM fac front comun în Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Fracţiunea PSRM a fost susţinută în Parlament de deputaţii PLDM şi PCRM în includerea pe ordinea de zi a Declaraţiei despre capturarea statului Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 3 mar – Sputnik. Liderul PSRM, deputatul Igor Dodon, a propus joi în plenul Parlamentului ca pe ordinea de zi a şedinţei plenare a forului legislativ să fir introdusă chestiunea cu privire la adoptarea „Declaraţiei despre capturarea statului Republica Moldova”.

Potrivit textului Declaraţiei, „instituţiile de stat din Republica Moldova sunt excesiv politizate şi afectate de corupţie. Republica Moldova a devenit un stat capturat în care unii se scaldă în lux, iar peste un milion de moldoveni trăiesc la limita sărăciei”.

Конституционный суд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iniţiativa PSRM şi PLDM de modificare a Constituţiei, avizată negativ

Semnatarii Declaraţii solicită alegeri parlamentare anticipate şi demiterea în regim de urgenţă a şefilor unor importante instituţii ale statului.

Propunerea a fost susţinută de deputaţii socialişti, comunişti şi liberal-democraţi şi a acumulat doar 39 de voturi, număr insuficient pentru a fi inclusă pe ordinea de zi a plenului.

Deputatul Dodon a solicitat o pauză de 30 de minute, în speranţa că va reuşi să convingă şi deputaţii neafiliaţi din grupul Iurie Leancă să susţină această Declaraţie.

Fluxul de știri
0