Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu: îl voi propune chiar azi pe Cioclea. A acceptat provocarea

© privesc.euAndrian Candu şi Sergiu Cioclea
Andrian Candu şi Sergiu Cioclea - Sputnik Moldova
Abonare
Andrian Candu a decis să-l propună pe Sergiu Cioclea, aspirantul la funcţia de Guvernator al BNM care a acumulat cel mai bun rezultat la concursul organizat în acest scop, drept candidat oficial la şefia regulatorului financiar naţional.

CHIŞINĂU, 3 feb – Sputnik. Spicherul Andrian Candu a anunţat joi că îl va propune de Sergiu Cioclea la funcţia de Guvernator al BNM şi că va face acest lucru chiar la şedinţa de joi a Parlamentului.

„Voi face această propunere chiar azi. Sper să reuşim până săptămâna viitoare să intrăm în procedurile de examinare şi desemnare a Guvernatorului BNM. Voi propune Biroului permanent să includă această chestiune pentru şedinţa din săptămâna viitoare”, a declarat Candu.

Sergiu Cioclea - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată cine este candidatul la funcţia de guvernator al BNM

Totodată, spicherul le-a mulţumit membrilor Comisiei de selectare a candidatului pentru munca depusă şi le-a exprimat aprecierea sa.

„Selectarea domnului Cioclea este o decizie foarte bună. Am discutat şi eu cu dumnealui atât aspecte tehnice, cât şi chestiuni esenţiale şi am rămas plăcut impresionat de profesionalismul domniei sale”, a mai spus Andrian Candu.

Spicherul a mai declarat, referindu-se la modul în care a fost ales Sergiu Cioclea, că astfel de practici bune trebuie să fie repetate şi chiar instituţionalizate pe viitor.

De asemenea, Candu i-a mulţumit şi lui Sergiu Cioclea pentru faptul că a acceptat provocarea de a prelua conducerea BNM într-o perioadă dificilă.

Fluxul de știri
0