Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune Andrian Candu despre candidatura la funcţia de guvernator BNM

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Preşedintele Parlamentului a declarat că va avea joi o primă discuţie cu candidatul la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea.

CHIŞINĂU, 2 mar – Sputnik. Preşedintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că va avea joi dimineaţa o primă discuţie cu candidatul la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea.

„Îmi doresc foarte mult ca numirea guvernatorului în Parlament să aibă loc cât mai repede. Mâine dimineaţă voi avea o discuţie cu dumnealui, înainte de a face toate demersurile necesare Parlamentului, în aşa fel încât să demarăm toate procedurile necesare pentru numirea guvernatorului”, a declarat spicherul.

Preşedintele Parlamentului a salutat activitatea comisiei de selectare a candidatului la funcţia de guvernator al BNM.

„Mă bazez pe decizia comisiei. Sper foarte mult că această decizie este bine argumentată”, a notat Candu.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul se grăbeşte să numească Guvernatorul BNM

„Astfel de exerciţii sunt o premieră pentru Moldova. Sunt binevenite şi ar fi bine să se petreacă asemenea concursuri pentru cele mai importante funcţii, acolo unde există această posibilitate”, a adăugat preşedintele Parlamentului.

Sergiu Cioclea, în vârstă de 42 de ani, este candidatul la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM). Cioclea a fost desemnat în urma unui concurs organizat de o comisie parlamentară specială. La concurs au participat nouă candidaţi.

Sergiu Cioclea are triplă cetăţenie – moldoveană, română şi franceză. Cioclea are 17 ani de activitate în domeniul financiar bancar. Ultima funcţie deţinută a fost cea de şef al Departamentului finanţe corporative BNP PARIBAZ ZAO, din Moscova.

Potrivit Legii cu privire la Banca Naţională a Moldovei, guvernatorul BNM este numit de Parlament la propunerea preşedintelui Parlamentului.

Fluxul de știri
0