România, în top 5 țări europene după procentul creșterii turismului estival

© Sputnik / Юрий Кавер / Accesați arhiva multimediaPlaja
Plaja - Sputnik Moldova
Abonare
Conform datelor statistice Eurostat, România s-a plasat pe poziția a cincea după procentul de creștere a numărului de nopți petrecut de turiști la hoteluri și alte locații de acest tip în sezonul de vară 2015.

CHIȘINĂU, 2 mar — Sputnik. România devine o destinație de odihnă în perioada estivală tot mai în vogă, înregistrând în iunie-septembrie 2015 o creștere de 14 la sută față de aceeași perioadă a anului 2014, la capitolul numărului de nopți petrecute de turiști în hoteluri și alte locații de cazare, arată datele Eurostat.

Cea mai mare rată de creștere a acestui indicator a fost înregistrată în Slovacia (21%), iar la cealaltă extremă, Marea Britanie, Bulgaria, Estonia, Grecia și Letonia au înregistrat valori negative.

Ziua Vinului Orhei День Вина в Оргеев - Sputnik Moldova
Cei mai mulţi turişti care vizitează Moldova sunt din România

Totodată, trei din patru nopți în hotel și alte locații de cazare similare din cele 28 de state membre ale UE au fost petrecute în șase țări: Spania (17,8%), Italia (16,8%), Germania (13%), Franța (10,3%), Marea Britanie (9,3%) și Grecia (6,2%). Cele mai populare destinații pentru turiștii nerezidenți au fost Spania, Italia și Grecia, care au adunat în total jumătate din toate nopțile petrecute de nerezidenți în statele UE.

În România a fost înregistrată cea mai mică pondere a turiștilor nerezidenți, 17,6%, pe când cea mai mare a fost stabilită în Malta (97%), Cipru (93,8%) și Croația (92,9%).

Cea mai mare rată a spațiilor de cazare a fost înregistrată în Cipru (97,2% în luna august 2015), urmată de Croația (97,1%, în aceeași lună). Cea mai mica rată a fost înregistrată în luna iunie în Lichtenstein (27,8%) și Slovacia (30,6%).

Uniunea Europeană este cea mai mare destinație turistică, incluzând cinci state membre care se află în top 10 destinații turistice mondiale. 

Fluxul de știri
0