Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Palatul Naţional a avut loc inaugurarea festivalului Mărţişor-2016

Abonare
Festivalul muzical internaţional Mărţişor-2016 a fost inaugurat cu un concert de gală la Chişinău, în incinta Palatului Naţional „Nicolae Sulac”.

La eveniment a participat ministrul Culturii Monica Babuc, care a menţionat importanţa unui astfel de simbol ca Mărţişorul pentru conştiinţa identitară a poporului moldovenesc.

Oaspeţii sărbătorii au fost delectaţi cu evoluţiile inspirate ale formaţiei de cântec şi dans popular "Fluieraș", orchestrei simfonice a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici", Ansamblului Naţional Academic de dansuri populare "Joc", Capelei Corale Academice „Doina", orchestrei din China "Univox Jiangsu Women's National Orchestra", precum şi ansamblului de balet al Liceului Naţional de Coregrafie.

Pe parcurs de aproape două săptămâni, pe cele mai bune scene din capitală, dar şi din raioanele ţării, vor avea loc concerte şi alte evenimente de sărbătoare. Vor evolua interpreţi din Moldova şi din alte ţări — Rusia, Kazahstan, Italia, Japonia ş.a.

 

Fluxul de știri
0