CNN a confundat Austria cu Australia

© Flickr / AyushOutside CNN Center
Outside CNN Center - Sputnik Moldova
Abonare
La 29 februarie, postul de televiziune american a difuzat în direct un subiect din care spectatorii au aflat că Australia intenţionează să construiască un gard la frontiera cu Slovenia. Informaţia nu a fost trecută cu vederea de către utilizatorii reţelelor de socializare.

CHIŞINĂU, mar — Sputnik. Postul tv american CNN a ajuns iarăşi obiectul unor glume din partea utilizatorilor reţelelor de socializare, după ce a transmis în direct materialul despre intenţiile autorităţilor din Austria de a construi un gard la frontiera cu Slovenia. Doar că postul de televiziune a confundat Austria cu Australia, informează RIA Novosti.

„Problema imigraţiei este deja una cheie în cursa prezidenţială americană, dar, se pare, nu toţi americanii au o idee clară despre criza migraţională care durează de atâta timp în Europa. Australienii au fost tulburaţi probabil de informaţia că ţara lor planifică să ridice un gard la frontiera cu Slovenia", comentează maliţios publicaţia britanică The Telegraph.

Gafa postului tv nu a trecut neobservată nici de utilizatorii reţelelor de socializare, care s-au întrecut în comentarii caustice.

Autorităţile din Austria au declarat încă în octombrie 2015 că planifică să ridice un gard de sârmă pe o distanţă de 37 de kilometri la graniţa cu Slovenia, pentru a putea controla fluxurile migraţionale. Guvernul austriac a alocat în acest scop aproximativ 10 milioane de euro, de facto însă construcţia va costa mult mai puţin, au declarat surse poliţieneşti din ţară. Se aşteaptă că gardul va fi înălţat în timp de jumătate de an.

 

 

Fluxul de știri
0