Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

La Calais, imigranții au aruncat cu pietre în polițiști

Abonare
Altercațiunile între polițiști și imigranți au avut loc duminică, 29 februarie, în timpul demolării taberei imigranților, aşa-numita "Junglă" din orașul portuar din Franța, Calais. Pentru stoparea dezordinilor, au fost aplicate gaze lacrimogene.

Autoritățile franceze au început demolarea parțială a taberei spontane pentru imigranți, care a fost denumită "Jungla", în orașul portuar Calais.

Teritoriul unde are loc lichidarea a câtorva zeci de construcții este împrejmuit de unitățile cu destinație specială ale poliției. La una dintre intrări staţionează două autospeciale destinate luptei cu dezordinile, transmite agenția France Press.

Potrivit prefecturii, în partea de sud a taberei, care urmează să fie demolată, locuiesc între 800 și o mie de imigranți. În partea de nord a "orășelului" rămân 3,5 mii de imigranți.

Ministrul Afacerilor Interne al Franței, Bernard Cazeneuve, a declarat săptămâna trecută că separarea imigranților se va face cu mobilizarea tuturor posibilităților statului. În particular, este vorba de centrele de găzduire a acestora, care au permis din luna octombrie a anului trecut amplasarea a 2,7 mii de imigranți din Calais.

Fluxul de știri
0