Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți bani de la migranții de muncă nu au ajuns în Moldova

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Volumul transferurilor băneşti care vin în Moldova de peste hotare continuă să scadă. În structura transferurilor valutare este dominant dolarul, după care urmează euro și rubla rusească.

CHIȘINĂU, 1 mar — Sputnik. Potrivit datelor din ianuarie 2016, volumul transferurilor de peste hotare în favoarea persoanelor fizice, efectuate prin intermediul băncilor din Republica Moldova, a atins cifra de 58,6 milioane de dolari SUA, ceea ce este cu 16,2% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut, comunică Banca Națională a Moldovei.

Банк - Sputnik Moldova
Printre ţările CSI, Moldova deține locul 6 la capitolul transferuri din Rusia

În perioada de referinţă, fluctuațiile cursului de schimb ale valutelor naționale în raport cu dolarul SUA au influențat reducerea totală a transferurilor bănești cu 4,9 puncte procentuale.

În structura transferurilor valutare domină dolarul, căruia îi revin 47,7% din operații. Euro a constituit 36,4%, iar rubla rusească — 15,9%.

Banca Națională subliniază că transferurile băneşti din străinătate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor nu constă doar din cele ale migranților de muncă, ci includ și alte transferuri valutare.

Fluxul de știri
0