Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Restricţii severe la traficul şi tranzitul camioanelor pe teritoriul Ungariei

© Sputnik / Игорь Зарембо / Trecere la banca de fotografiiTIR, maşini de mare tonaj. Открытие паромной переправы Балтийск - Засниц (ФРГ)
TIR, maşini de mare tonaj. Открытие паромной переправы Балтийск - Засниц (ФРГ) - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Restricţia se referă la autocamioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone şi va fi aplicată în perioada 01 martie – 04 noiembrie curent.

CHIŞINĂU, 28 feb – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova le atrage atenţia cetăţenilor care intenţionează să călătorească în Ungaria că autorităţile de la Budapesta au decis să restricţioneze traficul şi tranzitarea camioanelor de mare tonaj pe teritoriul Ungariei din 1 martie curent.

Dacian Cioloş şi Angela Merkel - Sputnik Moldova
De ce Orban discută cu Putin, iar Cioloş nu

„Potrivit informațiilor oficiale făcute publice de către Poliţia de Frontieră a Ungariei, restricţia se referă la autocamioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone şi va fi aplicată în perioada 01 martie – 04 noiembrie 2016. Măsura în cauză va fi valabilă în zilele de sâmbătă şi duminică şi în zilele de sărbătoare națională a Ungariei (15 martie, 20 august şi 23 octombrie). Conform deciziei autorităţilor maghiare, în aceste zile şoferii autocamioanelor care deja au trecut frontiera Ungariei, vor fi obligaţi să staţioneze în parcările speciale amenajate.   Regula dată nu se va aplica autocamioanelor care transportă mărfuri perisabile, inclusiv fructe, legume şi produse derivate din acestea, produse chimice sau uşor inflamabile, precum şi celor care transportă păsări şi animale de casă vii, inclusiv bovine şi porcine”, se spune în comunicatul MAEIE.

Sursa a mai specificat şi faptul că autorităţile maghiare de frontieră şi cele de poliţie rutieră atenţionează că, începând cu data de 01 martie anul curent, vor efectua controlul riguros al respectării restricţiilor anunţate mai sus. Transportatorii auto de mărfuri şi bunuri, care vor încălca prevederile restricţiilor menţionate, riscă penalităţi sub formă de amendă în sumă de 1 mln. forinţi maghiari (circa 3.300 EURO) şi interdicţie de intrare/tranzitare pe teritoriul Ungariei pe o perioadă de până la 5 ani de zile. În cazuri de încălcări mai grave ale prevederilor respective, transportatorii auto de mărfuri şi bunuri pot fi sancţionaţi, inclusiv cu arestul unităţilor de transport şi al mărfurilor/bunurilor transportate.

 

Fluxul de știri
0