Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chinurile facerii la BNM: interviuri prin Skype şi clasament pentru concurenţi

© Flickr / Sam AzgorSkype на мобильном телефоне
Skype на мобильном телефоне - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru selectarea candidatului la funcţia de Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei a examinat dosarele tuturor pretendenţilor şi a ajuns la concluzia că toţi au experienţa necesară.

CHIŞINĂU, 26 feb – Sputnik. Preşedintele comisiei pentru selectarea candidatului la funcţia de Guvernator al BNM, deputatul Ştefan Creangă, a declarat că la şedinţa de vineri a acestei comisii au fost studiate dosarele şi informaţia despre experienţa tuturor pretendenţilor. Membrii comisiei au ajuns la concluzia că toţi aspiranţii la funcţia respectivă au pregătirea şi experienţa necesară pentru a fi admişi la concurs.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Miercurea viitoare va fi anunţat numele guvernatorului BNM

Totodată, deputatul Ştefan Creangă a menţionat că au fost elaborate criteriile în baza cărora vor fi evaluaţi candidaţii. În funcţie de punctajul acumulat de fiecare, va fi întocmit un clasament al candidaţilor.

În zilele ce urmează, comisia va discuta cu fiecare candidat în parte.

"Patru candidaţi vor fi prezenţi fizic pentru a participa la interviul ce va fi organizat de comisie, iar cu alţii acest interviu va avea loc prin Skype", a mai spus Ştefan Creangă.

Potrivit lui Creangă, în baza rezultatelor concursului va fi formată o listă în ordine descrescătoare, în baza punctajului acumulat de candidaţi. Aceasta va arăta clar cine are cele mai mari şanse.

Apartenenţa politică a candidaţilor, potrivit lui Ştefan Creangă, va fi un dezavantaj pentru pretendenţii la şefia BNM.

Deputatul a precizat că BNM este una dintre instituţiile care trebuie să fie în afara oricărei bănuieli că ar fi conduse de persoane angajate politic.

Fluxul de știri
0