Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Candu i-a informat pe experţii FMI despre mersul reformelor

© Parlamentul Republicii MoldovaAndrian Candu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova
Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Spicherul Andrian Candu a discutat vineri cu echipa de experţi ai FMI, informându-i pe aceştia despre derularea reformelor în Republica Moldova şi despre priorităţile guvernării.

CHIŞINĂU, 26 feb – Sputnik. Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, aflată în vizită de documentare la Chișinău în perioada 23-29 februarie. Spicherul i-a informat pe experţi că eforturile autorităților sunt concentrate pe asigurarea stabilității și accelerarea reformelor, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al Parlamentului.

Pavel Filip şi echipa sa la întâlnirea cu misiunea de experţi de la FMI. - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Filip, la prima discuţie cu misiunea FMI

Sursa notează că Andrian Candu și Ivanna Vladkova-Hollar au făcut un schimb de opinii cu privire la misiunea curentă a delegației Fondului Monetar Internațional în țara noastră, care este una tehnică, constând în actualizarea informațiilor despre evoluțiile recente din Republica Moldova, inclusiv măsurile întreprinse de autorități în scopul asigurării stabilității în sectorul economic.

Discuțiile au vizat, de asemenea, prioritățile legislative pentru sesiunea de primăvară a Parlamentului, menite să asigure cadrul normativ necesar pentru asanarea sectorului financiar-bancar, inclusiv eficientizarea mecanismelor de supraveghere în domeniu.

"Un subiect aparte abordat în cadrul întrevederii s-a referit la procedura și modul de desfășurare a noului concurs de selectare a candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Experții FMI au salutat transparența și deschiderea Parlamentului în informarea opiniei publice despre desfășurarea actualului concurs pentru selectarea Guvernatorului BNM", se menţionează în comunicat.

Andrian Candu a mulțumit Fondului Monetar Internațional pentru expertiza tehnică oferită Parlamentului în ajustarea legislației naționale la standardele internaționale, inclusiv pentru asistența echipei locale de experți ai FMI. Oficialul moldovean a declarat că eforturile autorităților sunt concentrate în prezent pe asigurarea stabilității și accelerarea reformelor-cheie, pentru restabilirea încrederii cetățenilor și a partenerilor externi ai Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0