Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conferință video: Igor Dodon va vorbi despre noile proteste de masă în Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьДодон телемост
Додон телемост - Sputnik Moldova
Abonare
În timpul apropiat, la Chișinău urmează să se desfăşoare noi proteste de masă, care au fost anunțate deja de opoziția moldovenească. Acțiunile vine ca reacție la refuzul Parlamentului de a demite conducătorii unui șir de organe de drept.

CHIȘINĂU, 26 feb — Sputnik. Luni, 29 februarie, ora 12.00, la centrul de presă al Agenției Internaționale de Știri și Radio Sputnik Moldova (în clădirea centrului de afaceri „Kentford", bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4) va avea loc conferința video Moscova — Chișinău cu tema: „Opoziția moldovenească iese iarăşi la mitinguri și proteste de masă: sarcini și scopuri".

În timpul apropiat, la Chișinău urmează să se desfăşoare un nou protest de masă, care a fost anunțate deja de opoziția moldovenească. Acțiunea vine ca reacție la refuzul Parlamentului de a demite conducătorii unui șir de organe de drept.

Presiunile asupra autorităților Republicii Moldova, care deja de jumătate de an este zguduită de acțiuni de protest, vor continua. Opoziția protestează împotriva actualei coaliții de partide proeuropene, care s-a împotmolit în corupție și a sărăcit țara. Gaz pe foc a turnat inițiativa ministrului Apărării, Anatol Șalaru, care pledează deschis pentru aderarea Moldovei, stat neutru conform Constituției, la NATO și unirea cu România. Situaţia din Moldova va fi analizată în cadrul videoconferinței respective.

Vor participa la Moscova:

—  Iurii Nagherneak, director general al Fondului de susținere a dezvoltării culturii, științei și educației „Umanism, progres și ordine de drept";

—  Aleksei Martânov, directorul Institutului Internațional al celor mai noi state.

La Chișinăulu:

—  Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din Moldova.

În discuții se vor include și alți reprezentanți ai opoziției.

Agenția Sputnik Moldova invită pentru participare la videoconferință reprezentanții mass-media și persoanele interesate.

Informații suplimentare la tel.: 079900003;

E-mail: e.pascari@sputniknews.com

Fluxul de știri
0