Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deliu i-a luat locul lui Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьТудор Делиу
Тудор Делиу - Sputnik Moldova
Abonare
Liberal-democratul Tudor Deliu a ocupat până acum funcția de vicepreședinte al fracțiunii PLDM. Acum însă politicianul a devenit președinte al acesteia, înlocuindu-l pe liderul PLDM, Vladimir Filat, învinuit de corupție.

CHIȘINĂU, 25 feb — Sputnik. Tudor Deliu a fost numit președinte al fracțiunii parlamentare a liberal-democraților, înlocuindu-l în această funcție pe fostul prim-ministru, liderul PLDM Vladimir Filat. Decizia respectivă a fost luată la prima ședință a sesiunii de primăvară-vară a Legislativului RM.

Anterior, Deliu a ocupat funcția de vicepreședinte al fracțiunii liberal-democraților.

Filat Vlad, liderul PLDM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vladimir Filat nu doreşte să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al PLDM

La mijlocul lunii octombrie, deputații Parlamentului RM au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Filat. Acesta se află în arest preventiv de pe data de 17 octombrie 2015. Ex-premierul este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență în dosarul fraudelor bancare. La 22 decembrie, ancheta a trimis în instanța de judecată o parte din materialele care conțin învinuiri. Procesul împotriva politicianului a început la 5 ianuarie 2016. În aceeași zi, judecătorii i-au prelungit fostului premier termenul de arest preventiv cu încă 90 de zile.

Deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc a rămas în continuare vicepreședinte al fracțiunii liberal-democraților.

În ianuarie curent, din fracțiunea liberal-democraților au fost excluși șapte deputați. Astfel, la ora actuală PLDM este reprezentat în Parlament de 12 legislatori.

Fluxul de știri
0