Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şalaru îi răspunde dur şi ironic lui Voronin

© Sputnik / Мирослав РотарьAnatol Şalaru
Anatol Şalaru - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul liberal al Apărării, Anatol Şalaru, susţine că a fi membru NATO înseamnă siguranţă, securitate şi apărare.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. Ministrul Apărării Anatol Şalaru a reacţionat la solicitarea deputaţilor comunişti de a-l demite din funcţie.

Şalaru le-a răspuns comuniştilor pe pagina sa de socializare că a fi membru NATO, de fapt, înseamnă siguranţă, securitate şi apărare. 

„Să-i spună cineva bătrânului bolșevic aborigen, Voronin, că în țările civilizate NATO este sinonim cu securitate, siguranță si apărare naționala”, afirmă ministrul.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Parlament a fost înregistrată prima cerere de demitere

Şalaru l-a invitat pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cazul în care nu crede acest lucru, să încerce să schimbe staţiunea balneară cehă Karlovy-Vary, unde merge să bea apă minerală, pe o altă locaţie, de exemplu din Ucraina.

Fracţiunea PCRM a înregistrat în Parlament o moţiune simplă asupra activităţii ministrului Anatol Şalaru. Membrii fracţiunii susţin că de când Şalaru este ministru, situaţia în domeniul apărării s-a agravat.

„Am constatat agravarea permanentă a situaţiei în domeniul apărării, asupra modului neprofesionist de conducere a forţelor armate de către domnul Șalaru. Ministrul Apărării manifestă o atitudine iresponsabilă față de securitatea statului și față de apărarea națională, iar retorica Dumnealui este îndreptată, exclusiv, pentru aderarea Republicii Moldova la NATO și unirea cu România. Această poziție este promovată nu doar în țară, dar și în cadrul vizitelor oficiale în străinătate”, se spune în textul moţiunii.

Anatol Şalaru este numit în funcţia de ministru al Apărării de PL. Acesta îşi exercită funcţia de ministru al Apărării din 30 iulie 2015.

Fluxul de știri
0