Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip deschide parantezele. De ce a fost nevoie de sedinţa de miercuri a CSS

© Preşedinţia Republicii MoldovaPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean susţine că iniţiativa de convocare a şedinţei de miercuri a CSS îi aparţine, iar aceasta a fost necesară pentru stabilirea unor măsuri de stabilizare a pieţei financiar-bancare şi de prevenire a unor noi fraude.

CHIŞINĂU, 24 feb – Sputnik. Premierul Pavel Filip susţine că şedinţa de miercuri a Consiliului Suprem de Securitate a fost convocată la iniţiativa sa. Totodată, prim-ministrul a dat asigurări că nu există niciun motiv de panică în legătură cu evenimentele din ultima perioadă din sistemul bancar.

Potrivit lui Pavel Filip, în sistemul bancar al ţării nu s-a întâmplat nimic grav în ultima perioadă, iar Consiliul Suprem de Securitate nu a fost convocat ca o reacţie la nişte nereguli.

Николай Тимофти - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preşedintele convoacă Consiliul Suprem de Securitate. Vezi motivul

Premierul susţine că discuţiile care au avut loc miercuri la Consiliul Suprem de Securitate se referă la stabilizarea sectorului financiar-bancar, precum şi la măsurile ce urmează a fi întreprinse în acest sens.

Filip a precizat că este conştient atât de nivelul foarte redus al încrederii populaţiei faţă de clasa politică, precum şi de criza de încredere din partea partenerilor externi. Aceştia, a mai spus premierul, sunt deocamdată în expectativă şi urmăresc de la distanţă acţiunile guvernului de la Chişinău.

„Stabilizarea situaţiei din sistemul financiar-bancar este principalul subiect şi în discuţiile cu partenerii externi”, a mai spus Premierul.

Referindu-se la fraudele de proporţii comise anterior, care au afectat grav sistemul financiar-bancar al ţării, Pavel Filip a menţionat că pe viitor guvernarea nu mai poate să reacţioneze post factum, ci trebuie să ia măsuri de prevenire.

Fluxul de știri
0