1000 de soldaţi americani vor ajunge în România anul viitor

© Sputnik / Георгий Базаев / Accesați arhiva multimediaОткрытие совместного учебно-тренировочного центра НАТО в Грузии
Открытие совместного учебно-тренировочного центра НАТО в Грузии - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Apărării al României a anunţat că din cei şase mii de soldaţi care vor fi trimişi în 2017 de SUA în Estul Europei, o mie vor ajunge în România.

Chişinău. 24 feb — Sputnik. După ce Statele Unite ale Americii au anunţat că în 2017 vor mări de patru ori bugetul militar pentru Europa, până la 3,4 miliarde de dolari, şi efectivul de soldaţi din Estul Europei va fi suplimentat cu şase mii de militari, ministrul român al Apărării, Mihnea Motoc, a anunţat că 1000 dintre aceştia vor ajunge în România, transmite realitatea.net.

Как и элитный полк национальной армии. - Sputnik Moldova
Moldova caută un alt Şef al Marelui Stat Major, unul şcolit la NATO

Soldaţii americani vor participa la exerciţii prin rotaţie şi nu vor fi staţionaţi permanent.

Suplimentarea planificată a forţelor NATO în Europa de Est nu are ca scop de a crea o ameninţare militară pentru Rusia, a declarat duminică preşedintele Comitetului militar NATO, generalul Peter Paul la un post de televiziune ceh, transmite RIA Novosti.

„Scopul consolidării prezenţei forţelor NATO în ţările de pe frontiera de Est a Alianţei nu înseamnă crearea unei ameninţări pentru Rusia. Este mai degrabă o demonstraţie a unităţii partenerilor NATO, a dorinţei Alianţei de a-şi apăra partenerii săi estici şi sudici în cazul în care aceştia s-ar pomeni în faţa unei ameninţări din partea Rusiei", a spus Paul.

Totodată, după ce România a cumpărat deja 12 avioane F-16 de la forţele aeriene ale Portugaliei, la un preţ total de 628 de milioane de euro, intenţionează să cumpere alte 12 avioane F-16, tot la mâna a doua. Contractul va fi încheiat anul viitor cu parteneri din NATO, posibil chiar cu Statele Unite ale Americii.

De asemenea, şi Polonia planifică să-şi suplimenteze echipamentul militar prin procurarea de submarine pentru securizarea coastei Mării Baltice.

Fluxul de știri
0