Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pretextând că vânează câini şi vulpi, funcţionarii au împuşcat trei mistreţi

© Sputnik / Владимир Минкевич / Accesați arhiva multimediaКабан
Кабан - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ministrului Mediului din Republica Moldova, în pădurea din satul Mîndreştii Noi, raionul Sângerei a fost anunţată vânarea unor animale de pradă periculoase, însă înalţii demnitari s-au ales cu altfel de trofee.

CHIŞINĂU, 22 feb — Sputnik. Câţiva demnitari locali din Moldova sunt suspectaţi de braconaj. Funcţionarii s-au ales cu câţiva mistreţi, vânarea cărora este interzisă, pretextând că escapada ar fi avut drept scop împuşcarea vulpilor şi câinilor sălbătăciţi.

Valeriu Munteanu Валерию Мунтяну - Sputnik Moldova
Societate
Valeriu Munteanu declară război Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor

„Mai mulţi funcţionari din nordul ţării au participat la vânătoarea ilegală, împuşcând trei mistreţi, în situaţia î care vânarea lor este interzisă. Ca de obicei, la partida de vânătoare au participat poliţişti, pădurari şi funcţionari ai inspectoratului ecologic, care vor fi, evident, traşi la răspundere. Culmea cinismului este că după „vânătoare", braconierii au declarat că au împuşcat două vulpi şi un câine sălbăticit", a scris pe pagina sa de Facebook ministrul liberal al Ecologiei, Valeriu Munteanu.

Acesta a comunicat la Procuratură că pe data de 18 februarie a primit de la SIS date despre participarea unor demnitari din municipiul Bălţi şi din raionul Sângerei la o vânătoare ilegală, provocând prejudicii de peste 750 de unităţi convenţionale.

Ministrul insistă ca Procuratura să investigheze cazul, iar persoanele vinovate să fie pedepsite.

© facebook.com/val.munteanuОбращение министра окружающей среды Молдовы Валериу Мунтяну в Генпрокуратуру
Обращение министра окружающей среды Молдовы Валериу Мунтяну в Генпрокуратуру - Sputnik Moldova
Обращение министра окружающей среды Молдовы Валериу Мунтяну в Генпрокуратуру
Fluxul de știri
0