Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nouă candidaţi pentru un fotoliu la şefia BNM

© Sputnik / Мирослав РотарьРабочие место
Рабочие место - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova a încheiat recepționarea dosarelor pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

CHIŞINĂU, 22 feb – Sputnik. La concursul pentru ocuparea funcţiei de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) s-au înscris nouă candidaţi.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul se grăbeşte să numească Guvernatorul BNM

Este vorba despre  Roman Cernîșev, Vadim Brînzan, Sergiu Cioclea, Serghei Melnik, Valeriu Chițan, Victor Timotin, Gheorghe Dimitrov, Sergiu Iachim și Vladimir Munteanu. Dosarele de participare la concurs ale candidaților sunt plasate pe pagina oficială a Parlamentului.

Aspiranţii la postul de guvernator al BNM sunt şcoliţi şi au experienţă profesională în instituţiile din Europa, SUA şi Rusia.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, va convoca marți, 23 februarie, ședința Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul căreia vor fi examinate dosarele de concurs.

Fluxul de știri
0