Ofertă specială de Dragobete pentru cursa de tren Chişinău-Iaşi

© Sputnik / Miroslav Rotariпоезд Кишинев - Яссы tren Chisinau - Iasi
поезд Кишинев - Яссы tren Chisinau - Iasi - Sputnik Moldova
Abonare
Calea Ferată a Moldovei a anunţat o cursă specială de tren cu destinaţia Chişinău-Iaşi, pe 24 februarie, lansată cu prilejul sărbătorii Dragobetelui. Călătorii vor achita cu 50 la sută mai puţin pentru bilete la clasa 2 şi 3.

Chişinău, 22 februarie — Sputnik. Pe 24 februarie, cu prilejul sărbătorii dragostei la români, „Dragobetele", cetăţenii Republicii Moldova vor putea merge la Iaşi cu o cursă specială de tren, procurând bilete la doar jumătate de preţ. Anunţul a fost făcut de directorul Gării Feroviare Internaţionale Chişinău, Mihail Arusoi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei" a pus în vânzare bilete la clasa 2 şi 3, cu o reducere de 50%, pentru cursa specială Chişinău-Iaşi (Socola), în data de 24 februarie. Astfel, biletele cu reduceri vor costa 74 şi respectiv 66 de lei. Cei care vor prefera să călătorească la clasa I, vor trebui să plătească preţul obişnuit al biletelor, de 173 de lei moldoveneşti.

поезд Кишинев - Яссы tren Chisinau - Iasi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trenul Chişinău – Iaşi va circula conform unui nou grafic

Trenul va porni din Gara Chişinău dimineaţa, la ora 6.54, şi va ajunge la Gara Socola, Iaşi la ora 10.00. Biletele pot fi procurate la casele de bilete ale gărilor Chişinău, Călăraşi şi Ungheni, cât şi on-line pe internet.

Totodată, în ziua respectivă 26 de persoane vor călători la Iaşi gratis. Este vorba de câştigătorii concursului lansat de Calea Ferată a Moldovei cu genericul „Dragostea unește două maluri românești". Vor fi premiate cele mai emoţionante şi deosebite declaraţii de dragoste. În joc sunt puse 26 de bilete (clasa I, tur-retur), câte două pentru fiecare învingător!

Administraţia Gării a mai precizat că atât în incinta gării feroviare, cât și în trenul de pe cursa Chișinău-Iași, călătorii vor avea parte de multe surprize și de o atmosferă romantică: șampanie, dulciuri, petale de trandafir. De asemenea, va fi instalat și un panou foto personalizat pentru sesiuni foto. Toate pozele vor fi publicate pe pagina de Facebook a Căii Ferate din Moldova.

Cursa de tren Chişinău-Iaşi-Chişinău a fost lansată pe 30 septembrie anul trecut şi avea un orar de circulaţie zilnică. Însă din cauza fluxului mic de călători, din 4 ianuarie curent circulaţia trenului s-a redus până la patru zile pe săptămână — luni, vineri, sâmbătă şi duminică. În zilele de marţi, miercuri şi joi, biletele erau vândute în proporţie de doar 10%.

Administraţia gării speră că, odată cu încălzirea vremii, va creşte numărul de călători şi, respectiv, vor fi reluate cursele zilnice.

Fluxul de știri
0