Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Patru candidaţi la funcţia de guvernator BNM: vin din Israel, SUA şi Rusia

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Până luni dimineaţa, pentru concursul la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei s-au înregistrat patru candidaţi.

CHIŞINĂU, 22 feb – Sputnik. Luni, 22 februarie, la ora 17.00, expiră termenul în care candidaţii la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) mai pot depune dosarele pentru a participa la concurs. Potrivit comisiei de selectare a candidatului la funcţia de guvernator al BNM din Parlament, până la această oră s-au înregistrat în concurs patru candidaţi. 

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul se grăbeşte să numească Guvernatorul BNM

Este vorba despre candidatul Roman Cernâşev, director al Consiliului Societăţii profesioniştilor în investiţii din Israel. Cernâşev are 42 de ani şi este cetăţean al Republicii Moldova şi Israelului.

Al doilea candidat înregistrat este Vadim Brînzan, în vârstă de 45 de ani. Brînzan este angajat în  cadrul unei companii de investiţii cu capital privat din Miami, SUA.  A absolvit facultatea de Fizică la USM şi Şcoala de business din Harvard.

Al treilea candidat care aspiră la funcţia de guvernator al BNM este Sergiu Cioclea, în vârstă de 42 de ani, cu triplă cetăţenie – moldoveană, română şi franceză. Cioclea are 17 ani de activitate în domeniul financiar bancar. Ultima funcţie deţinută a fost cea de şef al Departamentului finanţe corporative BNP PARIBAZ ZAO, din Moscova. A obţinut Diploma de master în economie şi studii post-universitare la Universitatea Pantheon-Assas din Paris, Franţa.

Luni dimineaţa şi-a mai depus dosarul la comisie şi Serghei Melnik, preşedintele Corporaţiei Wolf Blitz, companie de consultanţă corporativă din SUA. Este licenţiat în Economie aplicată la Universitatea din Florida, SUA. Melnik a studiat şi la USM, facultatea juridică.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că la prima şedinţă plenară a Legislativului din sesiunea de primăvară-vară va fi prezentat spre aprobare candidatul la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei.

Fluxul de știri
0