Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În nordul ţării a revenit iarna. Poliţia îndeamnă la prudenţă

© Sputnik / Miroslav RotariZăpadă
Zăpadă - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă dimineaţă, am avut surpriza, mai puţin plăcută, să constatăm că a revenit iarna. La nordul ţării s-a depus un strat consistent de zăpadă.

CHIŞINĂU, 20 feb — Sputnik. Dacă în capitală zăpada s-a topit în cea mai mare parte, în nordul ţării, unde temperaturile au fost mai scăzute iar precipitaţiile mai abundente, stratul de zăpadă care s-a aşternut pe carosabil a provocat anumite dificultăţi în trafic.

Transportul a circulat cu dificultate în mai multe raioane din nordul ţării, potrivit unor surse media locale, care au informat că mai multe maşini au derapat şi au ieşit în decor din cauza că şoselele nu au fost curăţate.

Situaţia pe drumuri rămâne complicată şi în continuare. Din cauza precipitaţiilor şi a temperaturilor scăzute, în timpul nopţii se va forma gheţuş, informează Inspectoratul General al Poliției, îndemnând participanţii la trafic, dar şi pietonii, la prudenţă.

„În contextul în care în zona de nord a țării ninge, iar traseele din țară sunt umede, din cauza temperaturilor scăzute pe timpul nopții se va forma ghețuș. Aceste condiții pot influența negativ traficul rutier, de aceea Inspectoratul General al Poliției cere prudență pe traseu atât din partea șoferilor, cât și a pietonilor", se menţionează într-un comunicat al IGP.

В Москве побит очередной температурный рекорд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Prognoza meteorologilor: primăvară în plină iarnă

Poliţia le recomandă şoferilor să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum, să-şi echipeze corespunzător mijloacele de transport, să nu se aventureze în efectuarea unor depăşiri neregulamentare. Pietonii trebuie să se asigure înainte de traversarea drumurilor şi să se deplaseze numai pe trotuarelor, iar în lipsa acestora — pe partea stângă a drumului public, cât mai aproape de carosabilul.

Vremea instabilă se va menţine şi pe parcursul zilei de mâine. Noaptea valorile termice vor fi negative, iar pe timpul zilei vor varia între 5 — 10 grade Celsius. În nordul ţării vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă.

De luni însă iarna va bate în retragere. Vom avea parte de vreme însorită şi se vor înregistra temperaturi de 10 — 15 grade.
Vremea va fi în general caldă pe parcursul săptămânii viitoare, iar pe alocuri vor cădea ploi neînsemnate cantitativ.

Fluxul de știri
0